Zorg & Ondersteuning

Sjiek met Vief begrijpt dat iedereen streeft naar een zo ‘gewoon’ mogelijk leven en optimaal wil functioneren binnen de maatschappij. Als ervaren professional organizer in de zorgsector, ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van klanten bij het aanbrengen van structuur, overzicht, en ruimte in hun leven. Elke klant en situatie is uniek, wat betekent dat elk proces maatwerk vereist.

Unieke Aanpak voor Iedere Klant

Mensen die moeite hebben hun leven goed te organiseren door een achterliggende problematiek zoals ADHD, autisme, hersenletsel, depressie, burn-out, problematisch verzamelgedrag of andere psychische aandoeningen, vinden vaak baat bij professionele organisatiehulp. Samen onderzoeken we hoe je je dagelijkse routine kunt verbeteren. We focussen op wat je wilt doen, wat je afleidt, en wat helpt om meer focus te behouden. Door praktische, alledaagse oplossingen te bespreken en te oefenen, help ik klanten om meer rust en voldoening in hun leven te brengen en zelfredzamer te worden.

Deze begeleiding omvat zowel gesprekken als gezamenlijke praktische activiteiten, waarbij we stap voor stap toewerken naar een gestructureerd leven.

Financiering en Ondersteuning via de WMO

Klanten die behoefte hebben aan langdurige en regelmatige begeleiding kunnen mogelijk via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ondersteuning krijgen. De gemeente kan een indicatie afgeven voor deze begeleiding, die vervolgens bekostigd wordt via zorg in natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB). Met een PGB kan je zelf je begeleider kiezen, terwijl bij ZIN de gemeente de zorgverlener aanwijst. Klanten betalen een kleine eigen bijdrage per maand.

Als je nog geen indicatie hebt, kan ik je ook ondersteunen bij het aanvragen van begeleiding via de WMO. Deze hulp zorgt ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je verdient.

Problematiek en Samenwerking

Veel klanten ervaren problemen met het plannen en organiseren van hun dag, het maken van keuzes, het stellen van prioriteiten, en het nemen van beslissingen. Dit kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, stress, overprikkeling en angst. Bovendien hebben velen een meer dan gemiddelde gehechtheid aan spullen en papieren, wat het leven thuis gecompliceerd maakt.

Wanneer nodig, werk ik samen met andere hulpverleners om een holistische aanpak te garanderen die aansluit bij jouw behoeften. Deze samenwerking gebeurt altijd met jouw toestemming en respect voor je privacy.

Sjiek met Vief: Jouw Partner in Organisatie en Zorg

Bij Sjiek met Vief sta jij centraal. Mijn doel is om je te helpen een leven te leiden waarin je je niet alleen georganiseerd voelt, maar ook voldaan en zelfverzekerd. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen bij het navigeren door de uitdagingen van het dagelijks leven. Samen kunnen we een omgeving creëren waarin je kunt bloeien, ongeacht de uitdagingen die je tegenkomt.

Ontdek de mogelijkheden voor ondersteuning via een vrijblijvend kennismakingsgesprek, en laat ons samen de eerste stap zetten naar een georganiseerder en gelukkiger leven.

Scroll naar boven